Tilbud

Skønlitteratur SAXO Klassisk skønlitteratur | Bleg ild

DKK 388.13 DKK 162.00

Vladimir Nabokovs enestående klassikker "Bleg ild" fra 1962 udkommer her på dansk. Oversat af Niels Lyngsø.   Den myrdede digter John Shade efterlader et manuskript…

På lager

Varenummer: FPT66/G6075 Kategorier: , , Tag:

Beskrivelse

Vladimir Nabokovs enestående klassikker "Bleg ild" fra 1962 udkommer her på dansk. Oversat af Niels Lyngsø.
 
Den myrdede digter John Shade efterlader et manuskript på 999 linjer med titlen Pale Fire. Hans nabo, digteren Charles Kinbote, beslutter sig for at redigere og kommentere digtet, som han betragter som Shades allerstørste værk, og som fortjener at udkomme til hele verden.
Mens Kinbote kommer dybere og dybere ind i værket, erindrer hans sit forhold til Shade og historien om landet Zembla. Her er kong Karl d.2. flygtet gennem sit slots hemmelige underjordiske passager for at undgå et drabeligt kupforsøg. Kinbote mener, at kunne se historien i Pale Fire, ligesom han også kan tyde fortællingen om Shades død, der blev forårsaget af Zemblas oprøreres lejemorder, som ved en fejl dræbte Shade og ikke kongen. Men Pale Fire handler mestendels om Shades konfrontation med døden, hans datters selvmord og et stille håb på et liv efter døden. Zembla nævnes slet ikke. Så hvorfor skulle Shade egentlig dø?
 
"Bleg ild" er en betagende, dyster og opslugende fortælling, som på fortjent vis betragtes som et af Vladimir Nabokovs absolutte hovedværker.
 

Anmeldelser

Der er ikke nogle anmeldelser endnu.

Vær den første til at anmelde “Skønlitteratur SAXO Klassisk skønlitteratur | Bleg ild”
  • 100% Sikker Shopping
  • Gratis Ved Køb Over DKK 405
  • Betalingsmetoder med SSL-kryptering
  • Gratis retur inden til 20-30 dage
  • Betalingsmetoder: